قدردانی از بیش از 130 پژوهشگر برتر دانشگاه سمنان

قدردانی از بیش از 130 پژوهشگر برتر دانشگاه سمنان

 آئین نجم 1401

همزمان با هفته پژوهش و فناوری در مراسمی با حضور استاندار و دیگر مسئولان اجرایی استان و شهرستان سمنان از 133 پژوهشگر برتر دانشگاه سمنان تجلیل شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان ؛ استاندار سمنان در این مراسم یکی از ضرورتهای جامعه را توجه به حوزه دانش بنیان و پژوهش  دانست و گفت : کارهای تحقیقاتی و پژوهشی بر اساس نیازهای استان انجام شود .

سید محمد رضا هاشمی با تاکید بر اینکه دستگاههای مختلف باید از فعالیت های پژوهشی دانشگاهیان استفاده نمایند افزود : در سه ماه اخیر ۱۸ طرح پژوهشی در استان مصوب شده است که به طرح های پژوهشی برتر کمک خواهد شد

استاندار سمنان یکی از دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی و کاهش ظرفیت تولید را نداشتن ارتباط دانشگاه و صنعت عنوان کرد و گفت : با تشکیل ستاد احیاء واحد های تولیدی راکد ، که از اساتید دانشگاهی نیز در آن عضو هستند برای حفظ واحدهای تولیدی و اشتغال موجود تلاش می شود

آقای هاشمی با بیان اینکه ۶۴ واحد تولیدی کاملا تعطیل با یک هزار و ۷۲۰ مجدد به اشتغال استان با بررسی مشکلات در ستاد احیاء واحد های راکد احیاء و به چرخه تولید بازگشتند خاطر نشان کرد : جلسات هفتگی برای حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان برگزار می شود تا زمینه لازم برای ایجاد اشتغال فارغ التحصلان دانشگاهی فراهم شود .

رئیس دانشگاه سمنان هم در این مراسم ضمن قدر دانی از حمایت های استاندار سمنان به دلیل حفظ زمین 10 و نیم هکتاری دانشگاه سمنان به ارزش یک هزار میلیارد تومان در شهمیرزاد گفت : مقرر شده بود دستگاه های اجرایی زمین های بلا استفاده خود را برای اجرای طرح جهش مسکن به مسکن و شهرسازی معرفی نمایند که به منظور توسعه فعالیت های علمی و پژوهشی با حمایت های استاندار نه تنها این زمین برای دانشگاه سمنان حفظ ، بلکه سند آن نیز صادر شد .

دکتر مسعود نصیری زرندی در بخش دیگری از سخنان خود پژوهش را یکی از اساسی‌ترین نیازها برای پیشرفت کشور دانست و گفت : عدم نیاز سنجی و نیز اولویت ندادن به پژوهش‌های نیاز محور  از مشکلات بر سر راه پژوهش است .
دکتر نصیری اظهار داشت : رتبه دانشگاه سمنان در رتبه‌بندی‌های مختلف مطلوب است اما باید برای ارتقای بیش از پیش جایگاه دانشگاه تلاش کرد .

رئیس دانشگاه سمنان میزان قراردادهای پژوهشی برون دانشگاهی دانشگاه سمنان را ۳۷۲ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : در بخش پذیرش محقق پسا دکتری دانشگاه سمنان بسیار خوب تلاش کرده و هم اکنون 9 محقق پسا دکتری در این دانشگاه داریم که باید برای افزایش محققان پسا دکتری تلاش کرد .

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته پژوهش به دستاوردهای دانشگاه سمنان در سطح ملی و بین المللی اشاره کرد و گفت : امسال در برخی موضوعات تخصصی رتبه های خوبی را داشتیم به طور مثال در رتبه بندی تایمز رتبه 400-350 را در حوزه مهندسی مکانیک بدست آوردیم و در رتبه آی اس سی رتبه 12 را در بخش پژوهش در بین دانشگاه های کشور کسب کردیم .

دکتر سعدالدین افزود : امسال شش نفر از پژوهشگران دانشگاه سمنان در فهرست یک درصد برتر دانشمندان جهان  و 17 عضو هیات علمی دانشگاه نیز در لیست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند .

وی ادامه داد : در فضای فناوری و عملیاتی کردن پژوهشها نیز سه طرح پژوهشی به وزارت علوم معرفی شده است .

دکتر سعدالدین با اشاره به عملکرد مطلوب در بخش مجلات علمی دانشگاه افزود : هم اکنون یک مجله با رتبه آی اس آی و چهار مجله با رتبه اسکوپوس داریم که بر اساس رتبه بندی های وزارت علوم جزء مجلات برتر این وزارتخانه قرار گرفت .

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سمنان اظهار امیدواری کرد : با تلاش های محققان و پژوهشگران ، دانشگاه سمنان بتواند در حل مسائل مورد نیاز جامعه و صنعت جزء دانشگاه های موثر  و علاوه بر این در تعاملات علمی و بین المللی جز دانشگاه های برتر کشور باشد .

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم هم که میهمان مجازی این آئین بود گفت : کشور ایران در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه 15 راداریم اما در حوزه نوآوری متاسفانه رشد مطلوبی نداشتیم .

دکتر خیرالدین افزود : حدود 80 درصد فناوری های نوین نمی توانند به بازار برسند .

دکتر علی خیرالدین به مشکلات موجود در این زمینه اشاره کرد و افزود : عدم تجهیز آزمایشگاه ها ، توجه نداشتن به نیاز بازار ، نمود دیر هنگام شرکتها ، نبود استاندارد های پشتیبان ، تحریم ها ، سیاستهای دولت و تامین منابع مالی ار جمله این مشکلات است .

وی فقدان انگیزه در اعضای هیات علمی در راستای تجاری سازی ، شناخت نداشتن نیازهای صنعت و جامعه ، آموزش ندیدن فارغ التحصیلان و اعضای هیات علمی در زمینه ورود به بازار کار آفرینی را از دیگر مشکلات برشمرد .

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری تاکید کرد : باید ماموریت دانشگاه ها را تغییر داد و اولویت های پژوهشی و فناوری را مشخص کرد .

دکتر خیرالدین  به نقش ضعیف دانشگاهها در حل مشکلات جامعه اشاره کرد و گفت : ورود نکردن به این مساله باعث توجه نکردن مسئولان به دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم می شود .

وی به سهم پایین تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی اشاره کرد و گفت : کل آر اندی کشور سه هزار میلیارد تومان است و برای تحقیق و توسعه سرمایه گذاری نشده است و سهم جی دی پی در حال حاضر زیر نیم درصد است و جدی گرفته نمی شود .

معاون فناوری و نوآوری تقویت خدمات تجاری سازی در مراکز فناوری و نوآوری   ، تنوع بخشی به مبادی تامین مالی ، اصلاح نظام قانون گذاری ، استفاده از ظرفیت کارگزاری های تخصصی برای کمک به اعضای هیات علمی در ورود به مرحله تجاری سازی را بسیار مهم برشمرد .

دکتر خیرالدین گفت : متاسفانه در حال تنها 10 درصد اعضای هیات علمی وارد حوزه فناوری شده اند که باید برای گسترش این عدد کمک کرد .

وی با اشاره به فعالیت 51 پارک علم و فناوری و ایجاد 900 شرکت دانش بنیان نوع سه اشاره کرد و گفت : در حال حاضر در کشور هشت هزار و 735 شرکت است که باید افزایش یابند .

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم  از تدوین 60 پایه تشویقی علاوه بر افزایش حقوق در وزارت علوم اشاره کرد و افزود : این پایه های تشویقی به دانشگاه ها ابلاغ شده است .

وی گفت : اختصاص 10 پایه مربوط به پژوهش های کاربردی و 10 پایه مربوط به فعالیت های شاخص های فناورانه و نوآورانه از جمله ی تمهیدات اندیشیده شده برای فرهنگ سازی و فعال شدن اعضای هیات علمی و پژوهشگران در زمینه نوآوری است .

کلمات کلیدی
راضیه داریی
تهیه کننده:

راضیه داریی

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *